Waarom werkt het wel?

Wanneer iemand interesse toont in een vorm van begeleiding, of het nu op het gebied van beweging, voeding of mindfulness is, ligt er altijd een vraag onder: “Kun jij mij helpen met weer in contact te komen met het innerlijk zelf?”. Ik zeg dat ik dat kan, maar dat dit betekent dat je ook echt iets wil veranderen aan je leefstijl. Ik kan begeleiden, maar niet problemen oplossen☺️ Je zult zelf aan de bak moeten. Onder ogen zien wat jezelf kunt doen of laten. Zaken loslaten, of juist omarmen. Het avontuur aangaan. De weg loopt voor iedereen anders, met als uiteindelijke doel een leven waarin je in balans bent en je minder laat beïnvloeden door de wereld om je heen. Is het dan de bedoeling dat je je afsluit van alles en iedereen? Nee, dat kan ook helemaal niet, je leeft immers in de wereld van nu. En in wezen zijn we allemaal verbonden via de kosmische Bron. Wel kun je leren dat een liefde volle houding naar jezelf toe, ook jouw omgeving veranderd. Jouw handelen heeft invloed op het grotere geheel. Zie het als de cirkels in het water, wanneer je daar een steen in gooit.

Antwoorden op jouw vragen komen niet altijd direct, maar durf je erop te vertrouwen dat deze vroeg of laat zich wel openbaren? Wanneer jouw bewustzijn er aan toe is, wanneer jouw innerlijk zelf er aan toe is, zal de verandering zich gaan inzetten.

Niet iedereen die zich aanmeldt staat gelijk open voor het idee contact te maken met het innerlijk zelf. Maar gaande de yogalessen of begeleiding, bij vragen op het gebied van voeding en beweging, komt vroeg of laat toch het zelfbewustzijn aan de orde. Onder een vraag die lijkt gericht te zijn op fysieke belemmeringen, zit de vraag hoe maak ik weer contact met het innerlijk zelf. En hier wordt dan ook de meeste weerstand ervaren.

Men kan ook tot het besluit komen dat de onderliggende vraag meer specifieke hulp behoeft. Gelukkig komt het steeds meer voor dat ik mijn begeleiding daarop kan aansluiten. Of dat er weer terug naar mij wordt verwezen. Ieder zijn expertise.

Zelf ben ik dankbaar voor het werk dat ik mag doen en als ik een sprankje van het licht zie bij mijn deelnemers❤️

Foto: Rony Michaud

Dit vind je misschien ook leuk...