Media


Promotie Week tegen de Eenzaamheid Albrandswaard 2023

https://www.deschakelalbrandswaard.nl/agenda/2023/9/28/stoel-en-gewone-yoga-wijkcentrum-portland-68014

Promotie FBTO facebook 21-6-2021

https://www.facebook.com/FBTO/videos/21-juni-het-is-officieel-zomer-én-de-dag-van-de-yoga-dus-vanuit-fbto-naar-jullie/191129142938938/

<p>Nadi-Sperherstelyoga, een nieuwe yoga voor jouw herstel en balans. Foto: Gerard Noordzij<br><br></p>  “></p><p>Nadi-Sperherstelyoga, een nieuwe yoga voor jouw herstel en balans. Foto: Gerard Noordzij</p><h1 class=‘Nieuwe yoga voor jouw herstel en balans’

“Nu de yoga- en sportscholen dicht zijn, worden de lessen online gegeven. We merken dat ondanks de mogelijkheid om voor en na de les met elkaar de praten, het fysieke contact met de docent een groot gemis is. Het doet ook meer een beroep op de eigen motivatie om yogalessen online te blijven volgen. Niet voor iedereen lukt het om zich af te sluiten van de prikkels in huis. Maar wat nu als er toch een mooi alternatief is?” 

Ingezonden artikel Botlek 5 maart 2021

Hoogvliet – “Nadi-Spierherstelyoga is een individuele yogavorm die nog niet zo bekend is in Nederland. Speciaal voor diegene die belemmeringen ervaren door spanningen en pijn. Nadi-Spierherstelyoga gaat verder dan alleen oefeningen. Het zelf onderzoeken van waardoor de klachten ontstaan zijn en hoe jij zelf ontdekt welke mogelijkheden je hebt om te zorgen dat je minder belemmeringen gaat ervaren.

Deze yogavorm bevat ook de component drukpuntmassage. Daarom mag deze vorm van yoga per 3 maart weer. Nadi-Spieryoga biedt de mogelijkheid om onder begeleiding op locatie te werken aan herstel en balans in je eigen tempo en binnen de eigen mogelijkheden. Ik ben Karin Noordzij, integrale yogadocent bij De Yogaschool Hoogvliet en Spijkenisse en ik geef ook yoga aan mantelzorgers via Stichting Welzijn Albrandswaard.

Voor meer informatie kijk op www.anima4ever.nl of meldt je aan voor een gratis kennismaking met Nadi-Spierherstelyoga via mail: karin.noordzij@anima4ever.nl of telefoon: 0624227409.”

<p>Karin Noordzij mist de fysieke yoga-lessen.</p>  “></p><p>Karin Noordzij mist de fysieke yoga-lessen. (Foto: )</p><h1 class=Yoga binnenkort weer buiten?

Door Astrid Potuijt-De Schakel 11 maar 2021

ALBRANDSWAARD – Karin Noordzij is positief gestemd. ,,Misschien kunnen we in april de yoga-lessen weer buiten gaan geven. Dat is dan alweer een stap in de goede richting. Op dit moment geven we nog steeds online-lessen, maar dat is niet te vergelijken met de fysieke lessen. Je merkt ook dat de laatste maanden het enthousiasme is afgenomen. Meer mensen haken af en het wordt ook steeds moeilijker om de motivatie erin te houden.”

Karin geeft al sinds 2012 yoga-les. Eerst enkel voor de Yogaschool die tot voor corona nog in Poortugaal zat en sinds 2016 ook onder haar eigen naam: Anima4ever. Ze geeft les via Stichting Welzijn Albrandswaard aan mantelzorgers en is spierherstelyoga aan het opstarten – privélessen voor mensen die lichamelijke klachten hebben, waarbij ook drukpuntmassage en een stukje coaching komt kijken.

,,Yoga wordt geschaard onder sport, maar eigenlijk is het veel meer dan dat”, vertelt Karin. ,,Het gaat over mentale en fysieke gezondheid, meditatie en diepgang. Je wordt stabieler en kan het leven makkelijker aan. Natuurlijk word je er ook lenig van, maar dat is niet het hoofddoel. De yoga-houding bereid je voor om dieper in de meditatie te komen.”

Dat de yoga voor mantelzorgers stil ligt, is ronduit vervelend. ,,Deze mensen hebben het nodig om even te ontspannen, zorgen te vergeten en te relativeren, maar ook dat ze zich eens per week bevinden onder mensen die hetzelfde doormaken. Na de les drinken we koffie of thee en kletsen we met elkaar. Dat stuk is nu totaal weggevallen en het is nog maar de vraag of dit weer zo makkelijk opstart op het moment dat alles weer mag. Na de eerste lockdown gaven we ook buiten les. Maar dan kunnen er maximaal tien meedoen in plaats van de 24 deelnemers die er voor corona waren.”

Daarnaast mist Karin ook het fysieke contact met haar cursisten. ,,Als je een cursist ziet binnenkomen, ziet meedoen en de houding tijdens de les ziet veranderen, zie je dat het goed gaat en dat we goed bezig zijn. Dat stuk mis ik tijdens de online-lessen. Het zou zo fijn zijn als we weer ‘normaal’ les kunnen geven. Maar ik heb goede hoop voor april. Buiten les geven is alweer een stuk beter dan online.

www.anima4ever.nl.