Eindejaarsstress of liever niet?

kerstkaarten KNRM

De laatste weken van 2022 zijn begonnen. Voor veel mensen een tijd van stress om alle beoogde deadlines te halen. Organisatie van kerst- of eindejaarsevenementen, het organiseren van gezellige kerstdagen en Oud en Nieuw. En, dan tussen door, de nodige reflectie op het oude jaar. Vooral het afsluiten van het oude jaar kost veel energie. Het idee dat we dan op 1 januari weer opgeruimd het nieuwe jaar in kunnen, met alle goede voornemens weer voor ogen. Waarom kost het zoveel energie en komt er vaak niets van al deze voornemens terecht? We willen aan verwachtingen voldoen, aan die van ons zelf en aan die wij denken dat anderen van ons verwachten. Best druk, vind je niet?

Kan het anders? Probeer je te realiseren dat het leven na 1 januari gewoon door gaat. Iedere dag is een nieuwe start. Iedere dag kun je een moment van reflectie creëeren. Zou het helpen als we 31 december eens lost lieten als einddatum van alle deadlines? Of zouden onze zakelijke organisatie dan dusdanig in de waar raken? Jaarverslagen(financieel, nieuwe plannen en oude evalueren). Zouden we het anders kunnen, maar ook willen, organiseren?

Daar gaat ie dan! Wat heeft 2022 mij gebracht? Yogagroepen met lieve mensen, waar de yogalessen een aanzet geven tot verdieping, reflectie en initiatieven. Maar vooral ontspanning van lichaam en geest. Yogalessen voor het personeel van het Ikaziaziekenhuis, die goed bezocht werden en waar men in de evaluatie aangaf dat er behoefte is aan meer ontspanningslessen. En het aantal klanten dat de weg weet te vinden naar Herstelyoga groeit. Herstelyoga is een privéles, helemaal gericht op jouw vraag m.b.t. fysieke en/of mentale belemmeringen. Een start gemaak met de workshop NAH en yoga voor yogadocenten. Veel collega’s hebben feedback gegeven, waarvoor dank.
Persoonlijk blijft het een mooie zoektocht: wat wil ik met mijn yogapraktijk? Hoe wil ik werken? Wie zouden mijn klanten kunnen zijn? Ik laat mijn leiden door mij intuïtie, wat zorgt voor mooie ontwikkelingen, maar ook afscheidnemen. Integrale Yoga helpt mij hier bij. Meditatie, bewustwording en dit alles mogen overdragen aan anderen.

Wat zou 2023 kunnen gaan betekenen? Welke intenties zijn er? Uitbreiding van mijn werkzaamheden. In sommige lessen is er nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Weer lesgeven aan het personeel van Ikaziaziekenhuis. Uitbreiding van klanten voor Herstelyoga. Workshops plannen en geven aan yogadocenten over NAH en yoga.
Wie weet toch verder met het boek over het herstel na een hersenbloeding en wat yoga daarin heeft betekend.

Ik wens iedereen een rustige, warme en liefde volle kerstdagen en jaarwisseling. Veel inspiratie voor 2023! Maar eigenlijk geeft iedere dag een kans om opnieuw je intuïtie te volgen. Wees niet te veel boos of teleurgesteld dat het misschien nu anders loopt, dan richt je te veel op negatieve energie. Maar onderzoek waar dit gevoel vandaan komt en probeer lichtpuntjes te vinden, dat geeft positieve energie.

Graag tot ziens, Namasté Karin

Dit vind je misschien ook leuk...