Yoga en herstellen van corona!

43 MINUTEN GELEDEN

Breinproblemen bij herstellende coronapatiënten: ‘Mensen zijn een schim van zichzelf geworden’

Vergeetachtig, niet op woorden kunnen komen en hoofdpijn. Patiënten met langdurige coronaklachten hebben opvallend vaak problemen met hun brein. Dat zegt C-support, een stichting die is opgericht om mensen bij te staan in hun herstel. Naar schatting gaat het om15.000 tot 20.000 Nederlanders die breinklachten overhouden na een coronabesmetting.

De stichting roept mensen die breinklachten ervaren na een coronabesmetting op om dit te melden bij hun huisarts. “Het melden bij de huisarts is belangrijk omdat de klachten heel divers zijn”, zegt Alfons Olde Loohuis, medisch adviseur en een van de oprichters van C-support het NOS Radio 1 Journaal.

C-Support doet onderzoek en leidt ook huisartsen en doctoren op om de klachten te herkennen. De stichting wil voorkomen dat patiënten onnodig lang met de klachten rond blijven lopen. “Mensen zijn een schim van zichzelf geworden en het is belangrijk om de oorzaak hiervan in kaart te brengen.”

Wat zou Yoga kunnen betekenen voor mensen die herstellen van corona? Vergeetachtigheid kan een gevoel van onmacht en angst voor de toekomst geven. Het beoefenen van yoga en ontspanningsoefeningen leren je hiermee om te gaan. Hoofdpijnen vermoeien geest en lichaam. Wanneer je een moment van ontspanning kan ervaren geeft dit weer een gevoel van ruimte en grip op het leven.. Yoga beoefenen geeft het lichaam prikkels om zichzelf te herstellen, het leer je beter je eigen grenzen te herkennen. Je leert beter om te gaan met indrukken van buiten en van binnen. Kortom: genoeg redenen om het eens uit te proberen.

Ik zou mij goed voor kunnen stellen dat het volgen van onlinelessen in eerste instantie nog vermoeiend is. Het vergt veel van de concentratie. En de begeleiding is op afstand. Het volgen van privélessen is daarom een betere optie, tot men zich weer kan aansluiten bij reguliere groepslessen of lessen online. Tijdens de les besteden we aandacht aan de ademhaling, houdingen en bewegingen ter versterking van het lichaam en ontspanningsoefeningen. Op verzoek van de cliënt kan ik, na overleg met behandelend arts, aansluiten bij de reguliere behandeling.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak: tel 0624227409 of mail karin.noordzij@anima4ever.nl

Dit vind je misschien ook leuk...