Oorsuizen(Tinnitus), yogatherapie kan helpen.

Door een beschadiging aan het gehoor kun je chronische oorsuizen ontwikkelen. Maar ook door spierspanningen. Bijvoorbeeld de bekendste zijn nek- of schouderkwetsuur. Andere oorzaken kunnen hoge bloedruk, of een verkeerde houding zijn. Maar ook meer onbekende oorzaken: voeding, bijwerking medicijnen of een ziekte.
In veel gevallen kan yogatherapie helpen de klachten te verminderen, of ervoor zorgen dat je er minder belemmeringen door ervaart.

In de intake nemen we alles door: klachtenbeeld en beleving van de klachten, lichaamshouding, de ademhaling en spierspanning, gewoontes en voeding. Samen inventariseren we wat je al gedaan hebt om de klachten te verminderen. Wat volgens jou wel of niet helpt en waarom. Je stelt zelf doelen op waaraan je wilt gaan werken. Je weet dat je zelf het tempo bepaald, je leert er op te vertrouwen dat jezelf precies weet of komt te weten wat goed voor je is.

Door ademhalingsoefeningen leer je te ontspannen en jezelf af te leiden van de kwaal, waardoor je de belemmering minder kan gaan ervaren. Een gezonde/ functionele ademhaling zorgt dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt aangewakkerd.

Het inzetten van drukpuntmassage zorgt voor ontspanning in de spieren; verzwakte spieren versterken, verkrampte spieren ontspannen. Hierdoor kan een verkeerde houding of belemmering verminderen.

De yogahoudingen sluiten aan bij de verschillende drukpunten, en zorgen zo voor een nog diepere ontspanning en betere mobiliteit.

Bij bewustwording kunnen vragen die je jezelf stelt voor de nodige zelfreflectie zorgen over bijvoorbeeld: wanneer, waarom, waardoor en hoe verder.

De intake is gratis, de voorkeur gaat uit om 3 opvolgende sessies te plannen met een pauze van een week ertussen. Daarna is het aan jou zelf hoe het vervolg gaat lopen.

Aanmelden kan via contact website ondervermelding Yogatherapie of via de mail Karin.Noordzij@anima4ever.nl

Namasté, graag tot ziens🙏🏻 Karin Noordzij

Dit vind je misschien ook leuk...