Korte terugblik op een pad dat 12 jaar duurde, en vast nog door gaat. Dat is YOGA.

In 2009 stond de wereld op z’n kop! In ieder geval voor het gezin. Ik val uit door het krijgen van een hersenbloeding, lief gezegd een SABje. Achteraf waren er al symptomen geweest, maar die werden afgeschreven als drukke baan, druk gezin enz enz.

Revalidatie en weer terug keren naar werk is dan de opgave. Het duurt te lang om het hele traject met ups en downs te beschrijven. Wie weet ooit in boekvorm😊 Maar het beoefenen van yoga en meditatie zorgden voor rust, reflectie en stappen die voor mij goed waren. Waaronder het volgen van yogaopleidingen en het geven van yogalessen. In 2016 zelf een kleine stap gemaakt naar zzp.

In 2017 staat de wereld weer in een keer stil! In ieder geval voor het gezin. Ik val uit door burn-outklachten, stress gerelateerd aan werk en een familiesituatie. Opnieuw revalideren? Opnieuw re-integreren? Ik had mijn doel al bepaald. Ook hier, door het beoefenen van yoga en meditatie, kon ik de juiste stappen nemen. Ik zal niet het hele traject beschrijven van 1ste, 2de en 3de spoor, werkgever, UWV en rechtbank. Wie weet ooit in boekvorm😉

In 2020 gestart als yogatherapeut, en ondanks de coronamaatregelen kleine winst kunnen maken. Nieuwe cliënten mogen ontvangen, de yogalessen kunnen uitbreiden door opdrachten vanuit Ikazia ziekenhuis Rotterdam en een eigen groep te starten in een buurthuis.

Tja, en nu op naar 2022. Er zijn nog steeds coronamaatregelen die het werk lastiger maken, dus weer een jaar vol uitdagingen.
Doelen voor het komende jaar:

  1. Opleiding Nidra yoga. Fijne yogavorm voor iedereen die nog dieper wil ontspannen, zeer geschikt voor mensen met NAH, longCovid. Dus ga ik daar yogagroepen voor oprichten.
  2. Het behalen van de 500pnt yoganorm, zodat mijn therapie vergoed kan worden door de ziektenkosten.
  3. en wie weet ooit een boek?

maar het aller aller belangrijkste is

3. Balans houden tussen belastbaarheid en belasting, en dat is Yoga!

Namasté, fijne kerstdagen en een mooi 2022!

Dit vind je misschien ook leuk...