Iedereen kan met de yogales meedoen!

Wanneer iemand nieuw is bij de les, hoor ik vaak:” ik ben niet lenig hoor” “ ik weet niet of ik met alles wel kan meedoen”. Soms gevolgd door het aangeven van klacht(-en).
Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Voor iedere houding zijn er varianten, met of zonder gebruik van hulpmiddelen als stoel, kussens of opgerolde deken. Maar hoe vaak wordt de stoel afgewezen! “Ik kan nog staan” “Daar ben ik nog niet aan toe”

Toch bied ik de stoel vaak aan. En ervaren de deelnemers meer ontspanning in vooroverbuigingen, heldenhoudingen en evenwichtshoudingen.😊Ook voor het weer opstaan van de mat is het een handig steuntje.

Waarom in eerste instantie de stoel afwijzen? Waarom jezelf af meten aan de lenigheid van de buurvrouw of buurman? Loslaten van aannames en ego, dat is op zich al een mooie yogaoefening, en dat kan echt iedereen😉 beoefenen.

Hier onder volgt een voorbeeld van een oefening met gebruikmaking van een stoel. Probeer het eens uit, met of zonder. Dit voorbeeld en een voorbeeld zonder de stoel staan op mijn website bij oefeningen.

https://youtu.be/2mFGsPk4T3A

Voor meer informatie mail karin.noordzij@anima4ever.nl.

Namasté, ❤️Groet Karin

Dit vind je misschien ook leuk...