Herken je het gevoel dat niets meer helpt?

Dit is zeker niet een blog om de reguliere geneeskunde af te wijzen. Alleen lijkt het soms dat men er niet meer op vertrouwt dat de mens een zelfherstellend vermogen heeft om lichaam en geest weer in balans te krijgen en te houden. Hier wordt niet mee bedoeld dat de ziektes, belemmeringen en chronische blessures vanzelf weggaan, als je maar lang genoeg wacht. Wel dat jezelf actief kunt werken aan het herstel van en het ervaren van de belemmeringen.

Herken je dit? De revalidatie is gestopt, maar je bent nog niet tevreden over je eigen herstel? De blessure die je kreeg, blijkt een chronisch karakter te hebben? Je hebt een ongeluk gehad, en ondervindt, ondanks goede begeleiding, nog steeds beperkingen?

Wat zou er gebeuren als je zelf de regie neemt, om te kijken naar wat wel kan? Wat als er een therapie is die juist wil aansluiten bij het behandeltraject van de reguliere zorg? Samenwerken in het belang van het herstel van de client, ieder op zijn vakgebied? Een mooi voorbeeld is dat een client van mij, begin januari 2021 gestart, na overleg met de fysiotherapeut gekozen heeft voor extra ondersteuning door Nadi-Spierherstelyogatherapie. De reactie van de fysiotherapeut: het herstel verloopt sneller. Nu komt deze client nog eens in de 2 maanden voor “onderhoud” bij mij, en is fysiotherapie voorlopig gestopt. Wat blijkt nu het geval? Het letsel, welke ooit is ontstaan, is niet weg. Maar client kan zich beter bewegen, beter de grenzen bewaken, en weet beter wat wel en wat niet goed voor het lichaam is. Wie weet kan de client binnenkort wel zonder ondersteuning.

Is Nadi-Spierherstyogatherapie nu het wondermiddel? Wondermiddelen bestaan niet. Maar het zou wel kunnen dat deze therapie voor jou een goede route is naar herstel. Eventueel naast het reguliere behandeltraject.

Kan Nadi-Spierherstelyogatherapie ook helpen in het hersteltraject na COVID19? Ja, want jij ervaart belemmeringen. Het herstel kan een langproces zijn. Ademtherapie en ontspanning zijn onderdelen van de therapie. Vermoeidheidsklachten en toch bewegen en aansterken? Milde yogaflowbewegingen en drukpuntmassage helpen het lichaam weer te versterken en ontspannen. Je leert jouw eigen lichaam nog beter kennen, en hierdoor bewust de juiste keuzes te maken.

Om de foto als metafoor te gebruiken. Enegrielijnen(nadi’s) die door het lichaam lopen kunnen verstopt zijn. De energie stroomt niet of nauwelijks. Dreigende😊of chronische belemmeringen kunnen hier het gevolg van zijn. Energie die weer stroomt, zoals de golven van de zee, geeft het lichaam en geest het gevoel in balans te zijn. Een gezonde ademhaling zorgt dat de energie weer wordt aangevuld. Door drukpuntmassage wordt de energiestroom getriggerd. Zaken die vermoeidheid veroorzaken, laten de energie wegvloeien. Met Nadi-Spierherstelyogatherapie wordt de energiestroom herstelt. En er gaat een prikkel naar de hersenen om te zorgen dat het zelfherstellend vermogen geactiveerd wordt. Je gaat zelf ontdekken wat wel en niet goed is voor jouw genezingsproces.

Foto: Gerard Noordzij


Nieuwsgierig geworden? Maak een afspraak voor een kennismakkingsgesprek. In dit gesprek krijg je uitleg over en hoor je ook wat het voor jou kan betekenen. Het fijne is dat binnen 4 behandelingen er verlichting kan worden ervaren.

Graag tot ziens, namasté

Dit vind je misschien ook leuk...