Help STRESS, of help de stress.

Vandaag las ik een stukje op Linkedln van Dorle Lommatzsch van Academie voor Open Bewustzijn over Het dagelijkse gezicht van trauma- haast. Mooi en helder geschreven. Trauma hoeft niet een grote gebeurtenis te zijn, kan er ook als kleine gebeurtenis insluipen.

Ik dacht meteen aan STRESS. Ook een mate van stress wordt als algemeen ervaren. We gebruiken het woord te pas en te onpas. Bijvoorbeeld als we ons willen verontschuldigen voor ons gedrag:”ben een beetje gestresst”. Of tegen elkaar:”wat loop je te stressen”.

Langzaam vestigt de stress zich in het lichaam. Als fysieke blessures, pijntjes, vermoeidheid en herinneringen. Niet altijd lukt het ons dit als symptomen van stress te zien. Of zijn we ons er niet altijd van bewust, ook niet als we merken dat we ons na het rondje wandelen, hardlopen, na rustig een avondje thuis, na vroeg naar bed te gaan of een na een lichte maaltijd, ons beter voelen. We nemen het ter kennisgeving aan, maar denderen gewoon door.

Gedragsverandering begint bij het herkennen en erkennen. Daarna de wil om te veranderen. En accepteren dat dit soms een lange weg kan zijn.

Yogatherapie is een manier om hiermee aan de slag te gaan. In 4 sessies voel je al duidelijke verbetering. En ben je instaat om te bepalen of er eventuele vervolg stappen of af een toe herhaalsessies nodig zijn. Vervolgstappen? Ik zie je denken. Ja, eventuele vervolgstappen. Ervan uitgaande dat jij het beste weet wat nodig is, kun je er gaande weg achter komen dat er toch psychologische hulp nodig is. Of hulp van een voedingsdeskundige. Of dat je liever een andere weg neemt.

Mijn doel is om je op weg te helpen. Met adem- en ontspanningsoefeningen, met triggerpointmassage, met gerichte oefeningen die corresponderen met de triggerpoints, en met bewustwording. Lees voor meer informatie op mijn website onder kopje Yogatherapie.

Maak snel een afspraak karin.noordzij@anima4ever.nl of bel: 0624227409. Alleen jij kunt de stappen zetten die goed voor jou zijn.

Namasté Karin

Dit vind je misschien ook leuk...