De ervaringsdeskundige en re-integratie.

Wanneer ben je een ervaringsdeskundige? En waarin of waarmee heb je dan ervaring? En waarom zou jouw ervaring iemand anders kunnen helpen? Is er dan meer empathie of spreek je dezelfde taal over een bepaalde gebeurtenis? Iedereen maakt zaken in het leven mee die hem uit evenwicht brengen, maar kun je dan van ervaringsdeskundige spreken of is iedereen een ervaringsdeskundige van iets?

In 2009 heb ik een hersenbloeding gekregen. Aan de buitenkant zie je niets, maar natuurlijk zijn er zaken die niet meer zo gaan als voorheen. Vanaf die tijd ben ik menig ervaringsdeskundige op verschillende gebieden tegen gekomen. Iedereen had wel een idee, suggestie, tip of een mening die hij of zij graag met mij wilde delen. Ook professionals! Dat wat bij mij paste nam ik aan en de rest ter kennisneming.

Vanuit het werk kom je dan vanzelf in een re-integratietract. Vaak zeer gestandaardiseerde trajecten. In mijn geval kon ik er oprecht niets mee. Zonde van de tijd en de kosten. Ik ben mij toen gaan inlezen in verschillende trajecten, en wat blijkt? Merendeel belooft maatwerk, maar de opbouw en tijdsduur zijn het zelfde. Vaak de kosten ook. Een bedrijfsarts verwijst een medewerkers door naar dat bureau waar de werkgever een contract mee heeft en zo kan voldoen aan de Wet Poortwachter. Met een beetje geluk levert het de werknemer ook iets op.

Mijn ervaring was anders. Ik heb steeds zelf de regie proberen te houden in de complexiteit van re-integratie en het traject arbeidsongeschiktheid. Soms meebewegen met de gestandaardiseerde trajecten en bureaucratie. Yoga, mediatie en verdere yogaopleidingen hebben mij meer geholpen. Vandaar mijn oproep aan werkgevers, bedrijfsartsen, casemanagers en verzuimmanargers om meer maatwerk aan te bieden. Een werkgever is vrij om buiten de gangbare bureaus dat in te kopen wat een werknemer nodig heeft.
Nadi-Spierherstelyogatherapie biedt de werknemer de mogelijkheid om de regie van zijn herstel te nemen.

Waarom?

  1. Maatwerk voor de werknemer
  2. Versterken van de eigenregie werknemer.
  3. Bewustwording van zijn/ haar fysieke mogelijkheden
  4. Kosten besparing werkgever.
  5. Ik ben ervaringskundig t.a.v. N.A.H.
  6. Ik ben ervaringsdeskundig t.a.v. re-integratie- en verzuimtraject
  7. Ik ben ervaringsdeskundig t.a.v. arbeidsongeschiktheidstraject UWV

Voor meer informatie kijk op www.anima4ever.nl of neem contact op met mij.

Een bloeiende Amaryllis in de zomer!

Dit vind je misschien ook leuk...