Humor en yoga. Kan dat?

Enkele citaten die het nieuwsblad Metro posten op 2-12-2016 in een artikel Wat hebben yoga en een Belgisch biertje gemeen. http://www.metronieuws.nl/lifestyle/life/2016/12/dit-hebben-belgische-biertjes-en-yoga-gemeen

„De filosofie achter de eeuwenoude Indische beoefening van yoga heeft verschillende onderdelen van de Indiase maatschappij beïnvloed”, schrijft UNESCO op haar website. Van gezondheid en medicatie tot onderwijs en kunst.”

 

Volgens mij heeft yoga ook de westerse samenleving wereld beïnvloed en beïnvloed yoga nog steeds  ook de westerse samenleving.

 

Yoga bestaat uit een serie van poses, meditatie, gecontroleerde ademhaling en andere technieken die eruit bestaan om mensen te helpen bouwen aan hun zelfvertrouwen en eventueel lijden te verzachten om zo een complete staat van vrijheid te ervaren”, meldt UNESCO verder.

 

Mooie omschrijving. Maar wat is volgens UNESCO dan de complete staat van vrijheid? Het is mooi dat het nieuwsblad Metro aandacht besteed aan yoga. Het is misschien ook lastig om yoga in woorden te omschrijven. Het ontdekken van Het achtvoudig pad  geeft waarschijnlijk meer inzicht. Misschien dat een Belgische biertje hierbij dan wat verlichting geeft 😉       

Dit vind je misschien ook leuk...