Yoga aan mantelzorgers

Door Covid-19 kunnen er maar 10 personen deelnemen. De animo is groot, inmiddels al weer 16 aanmeldingen vanaf 1 juli 2020. We werken met een roulatiesysteem, zodat iedereen voldoende keren mee kan doen. Voor Covid-19 waren er 30 aanmeldingen, waarvan zeker 20 deelnemers iedere week trouw aanwezig waren over de afgelopen 3 jaar. Velen hadden nog nooit aan yoga gedacht. Sommigen moeten van alles organiseren om een uurtje voor zichzelf te regelen in de overvolle mantelzorgagenda. Lichaam en geest staan onder hoge druk. De mensen hebben vaak veel spanningsklachten.

Wat zijn de reacties van de deelnemers na een aantal jaar: heerlijke een uurtje voor mijzelf, ik leer mij steeds beter te ontspannen, mijn ademhaling is rustiger, ik voel mij minder moe, ik kan beter op mijn grenzen letten, ik heb tijdens de les geen moment aan mijn zorgen gedacht enz.

Gisteren hebben we i.v.m. het mooie weer in de tuin van Lokaal de yogales gehouden. Met voldoende ruimte, maar toch gezellig. Even voor de les bijkletsen en lachen.

De lessen worden mogelijk gemaakt door Stichting Welzijn Albrandswaard. Ik zorg dat de lessen worden aangepast aan de fysieke mogelijkheden van de deelnemers. Deelnemen kan op de stoel of op de mat. Of men gebruikt alleen een stoel bij staande houdingen. Heeft u ook interesse in het opstarten van yogalessen voor mantelzorgers? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk...