Sakura

De kersenbloesemboom stond al in de voortuin, toen wij de woning betrokken. Ieder voorjaar was en is het een kortstondige explosie van roze bloesem. Vele foto’s zijn er van deze boom gemaakt.
In deze periode dat men nog meer is gaan wandelen, komt het regelmatig voor dat mensen langs de boom lopen, en weer terug om een foto te maken. Soms mag iemand poseren. De boom heeft geen gebrek aan belangstelling. Hoe komt dat toch? Wat fascineert ons zo aan deze boom? Is er misschien toch een spirituele aantrekking?

Sakura, betekent in het Japans letterlijk kersenbloesem. Maar de bijzonder bloeiperiode, kort maar krachtig, refereert ook aan de lente en aan een nieuw begin. Het staat symbool voor het leven en dat we dit leven niet in de hand hebben. Terwijl we zo graag op alles een invloed willen hebben, zegt deze boom ons dat dat niet altijd gaat, maar de cyclus van het leven door gaat. Zouden de mensen die deze boom ‘zien’, zich onbewust of bewust deze boodschap herkennen?

Ook Yoga heeft de betekenis van ‘herboren’ worden, jezelf opnieuw hervinden, je verenigen met al wat is. Een nieuw begin. Je kunt altijd wel een vorm van yoga vinden , die het best bij jou past. Het kan zo maar zijn dat je gaande weg naar een andere yogavorm toe groeit. Bewust en onbewust volg je vanzelf het pad.

Nadi-Spierherstelyogatherapie ondersteunt, juist in een periode dat je fysieke of mentale belemmeringen ervaart. Deze yogavorm is persoonlijk, dichtbij en individueel, maar met als doelstelling jezelf weer gelukkig, en in balans met de wereld om je heen te verbinden. Een nieuw begin!

Filosofische betekenis in het latijn van anima is ‘ziel’. De ziel ondergaat vele cyclussen van het leven. Maar blijft voor eeuwig bestaan. Anima4ever.

Dit vind je misschien ook leuk...