Filmster voor 1 minuut

Hoe wordt je een filmster voor 1 minuut? Het begon met een vraag: “Heeft u een bijzonder verhaal te vertellen?” Dat vond ik dus☺️. Gereageerd op de vraag, met de veronderstelling hier nooit meer iets van te horen. Want er zullen wel meer mensen zijn met mooiere verhalen. Het bleek anders te gaan. Ik ontving een mail met de vraag of ik het goed vond om gebeld te worden. Daar het antwoord positief was, werd ik 10 mei gebeld door een vriendelijke jonge dame, die naar mijn verhaal luisterde en een verdere uitleg gaf hoe het vervolg zou zijn. Binnen 3 weken zou ik horen of men mijn verhaal wel of niet zouden uit kiezen. Twee weken later weer een telefonisch contact, waarin zij uitlegde dat er graag een filmpje van een minuut gemaakt werd over mijn verhaal, in het kader van Nationale Yogadag 21 juni en het begin van de zomer, de Zonnewende. Aangestoken door het enthousiasme sloot ik mij aan bij dit leuke voorstel. Kom maar op, geen idee hoe zo iets gaat. Of het mogelijk was om een ‘klant’ regelen en nadacht over een locatie. Tuurlijk, geen probleem.

Draaidag 9 juni. Om 10.00u arriveren Saïne van Kan, van The Post en Stefan Manciaracina, Anti-Marketing, freelance video content, en ‘klant’ Annemiek Mons. Dit alles bij elkaar gebracht n.a.v. een vraag vanuit FBTO. Weer die aanstekelijke enthousiasme bij deze jonge mensen. We bekijken de praktijkruimte boven op zolder, goed gekeurd. Tijdens een kop koffie wordt overlegd hoe de ochtend gaat verlopen en waar we eventueel buiten zouden kunnen filmen. Intussen maakt Stefan de ruimte zo dat het interview gefilmd kan worden. Saïne neemt mij, door middel van haar vragen, weer door mijn verhaal. Af en toe mag het weer over van Stefan; net iets andere woorden, even een stukje benadrukken. Ontspannen gaan we door het interview heen. Er vanuit gaande dat de eindmontage weer de chronologische volgorde heeft😅

We verplaatsen ons naar de Oude Maas om een yogales in scene te zetten. Annemiek vraagt nog waarom ik haar gekozen hebt. Het antwoord is dat zij een sprankelende uitstraling heeft. We vinden een mooie plek op deze zonnige dag. Alsof het zo gepland is. Ook hier worden we onderbroken door aanwijzingen of juist weer aanmoediging. Als laatste sluiten we af met een toepasselijke serie.

Annemiek en ik nemen na ruim twee uur weer afscheid van deze jonge enthousiaste mensen. Het was een plezierige ochtend. En ik heb het volste vertrouwen dat mijn verhaal mooi wordt weer gegeven, en de boodschap duidelijke naar voren komt. Het is een mooie manier van reclame maken voor beide partijen. Een symbiose.

Waarom wilde ik mijn verhaal vertellen? Ik wil mensen graag laten weten dat yoga en meditatie je in lastige periodes in je leven kan ondersteunen. Yoga zorgt voor fysieke en mentaal herstel. Je voelt je beter in balans en leert je de balans te behouden. Gaat het daarna altijd weer over rozen? Wel nee, er zijn altijd weer dalen en hoogte punten. Door yoga te beoefenen raak je minder snel uit je evenwicht, en als het toch gebeurd kun je het sneller relativeren. Nadi-Spierhersteltyogatherapie is ontwikkeld om cliënten te ondersteunen. Lees mijn vorige blog: https://www.anima4ever.nl/geen-categorie/herken-je-het-gevoel-dat-niets-meer-helpt/

Door deze symbiose aan te gaan met FBTO hoop ik dat verzekeraars nog meer open gaan staan om samen te werken met andere vormen van therapie. Begrijpelijk dat er kwaliteitseisen gesteld worden, maar het alleen afgaan op de kwalificaties die YogaNederland nu nog eist is jammer. Dit belemmert de keuze vrijheid van de klant. Het zal er vast wel van komen dat ook de diploma’s van Integrale Yoga Nederland ook bij hen worden erkend. Maar tot die tijd ligt de wens dat verzekeraars verder kijken dan de huidige eis. Zodat zij het mede mogelijk maken de kosten enigszins laag te houden, en iedereen hier van kan profiteren.

Namasté, Karin Noordzij

foto: Gerard Noordzij. Yoga als anker om tot bloei te komen.

Dit vind je misschien ook leuk...