We wilden eerst niet, maar zijn toch gekomen.

Dat mantelzorg mooi en lovenswaardig is, weten we wel. Dat mantelzorg belastend, energieverslindend en soms te zwaar is, weten alleen diegenen die mantelzorger zijn.

Vanmorgen een yogales voor mantelzorgers uit Albrandswaard. Vanwege het mooie weer wordt het een buitenles in de schaduw onder de boom. Stoel staan en de matjes liggen. De eerste deelnemers melden zich: “ We wilden eerst niet, maar zijn toch gekomen”. Om vervolgens los te barsten in een energievretend mantelzorgverhaal. Wat doe je dan? Luisteren en nog eens luisteren. 

Als iedereen er is starten we de les met het waarnemen van alle geluiden om ons eens, vooral vogels en een klein briesje. Daarna past de les zich vanzelf aan aan de gemoedstoestand en de energie van de groep. Hoezo voorbereiding? We sluiten af met een balansonstpanning, waarbij de focus ligt om gedachten te laten komen en gaan. Je hoeft er even niets mee te doen. Zodoende onstspannen de hersenen ook mee.

”We zullen nooit meer twijfelen hoor! Mijn hoofd is helemaal ontspannen”. Iedereen lacht onwennig, omdat men een compliment krijgt voor het feit dat zij zich overgeven hebben aan de yogales.

Tijdens de koffie probeert men het gevoel vast te houden, maar de werkelijkheid dringt zich toch weer op.

Fijn om te zien dat een uur yoga zoveel voor de mensen kan betekenen, namaste.

Ben jij iemand of ken je iemand die mantelzorger is, in Albrandswaard woont en ook yogales wil volgen? Neem dan contact op met Heleen Visser van Stichting Welzijnalbrandswaard.

Wil je als welzijnsorganisatie ook yogalessen aan mantelzorgers aanbieden? Neem dan contact op met mij via Karin.Noordzij@anima4ever.nl.

Of kijk voor meer informatie op www.anima4ever.nl

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...