Doe de Zonnegroet.

De zonnegroet!

Maar waarom vinden leerlingen de zonnegroet zo leuk? Omdat het een actieve serie van houdingen is die in een vloeiende beweging gedaan worden. Het tempo kan snel zijn: leerlingen leven zich lekker uit, het hele lichaam doet mee en wordt zo actief. Het tempo kan laag zijn: onrust in het lichaam neemt af. De adem volgt vaak vanzelf de beweging, heel natuurlijk. Op Youtube staan genoeg filmpjes om de kunst af te kijken. Er zijn verschillende zonnegroeten, maar ook speciaal voor kinderen:

Maak een cirkel, heel mooi rond,

Stamp met de voeten op de grond.

Ga eens lopen hand voor hand,

Als een grote olifant.

Ik maak mij lang

Ik ben niet bang

Nu maak ik mij klein

Dat vind ik fijn

Ik buig, ik strek

Dan mag je heel hard roepen: ik ben te gek.

Met dank aan De Vlinderboom

Dit vind je misschien ook leuk...