Dierenhoudingen doen het altijd goed bij kinderen.

Er zijn er genoeg. Ik zal er 3 de komende periode uitgebreid behandelen. Ik vertel de leerlingen dat de yogi’s vroeger goed keken naar de wereld om hen heen, en daarbij houdingen creëerden. Door te doen, ervoeren ze dan de heilzame werking voor lichaam en geest.

De hond:

De leerlingen gaan op de knieën zitten. Laat ze observeren hoe de ademhaling aanvoelt. Daarna beide handen voor de knieën op de grond. De leerlingen staan nu op handen en knieën en de rug is lang. (De viervoetershouding ook wel genoemd) Laat ze nu hun tenen krommen, de hielen komen omhoog. Hoe voelt de adem nu? Op de volgende uitadem duwen de leerlingen het zitvlak omhoog. Wanneer het lukt brengen ze de hielen naar de grond. Het hoofd mag tussen de armen. Blijf minimaal een halve minuut in de houding, waarbij je de leerlingen hun ademhaling laat observeren. Uit de houding kom je door eerst de knieën naar de grond te brengen en de rug te strekken door de handen vooruit te strekken met het voorhoofd op de grond. Laat de leerlingen zelf bepalen wanneer ze terugkomen. Even na voelen en dan weer rechtop op de knieën zitten. Laat de leerlingen niet te snel opstaan. Bij een omgekeerde houding moet het lichaam weer aan een andere stand wennen.

Deze houding is ideaal als je je moe voelt. Er stroomt veel bloed naar het hoofd en dat is gezond voor de hersenen. Maar ook de spieren in de benen worden gestrekt en daardoor worden de benen sterker.

Veel plezier!de-hond

Dit vind je misschien ook leuk...