Dag van de mantelzorger.

Een pluim voor alle mantelzorgers.

Vandaag wordt er veel aandacht geschonken aan het principe van mantelzorg. Waarom een dag van de mantelzorger, naast zoveel andere “dag van” dagen? Om aandacht te vragen voor het mantelzorg zijn. Mantelzorgers ontzorgen de zorg. De behoefte aan mantelzorg wordt steeds groter, omdat we de zorg in Nederland anders zijn gaan organiseren. Op zich is het goed en fijn om voor je naaste te zorgen, maar je bent geen professional. Hoe bewaak je de grenzen van jouw zorgverlening? Je blijft tenslotte ook een familielid, buur of kennis. Ook is er vandaag de aandacht voor de rol van de werkgevers. Wat kan een werkgever faciliteren? Hoe nodig je de werknemer uit voor en gesprek over al zijn of haar zorgtaken. Maar het is ook de bedoeling om deze dag de mantelzorgers in het zonnetje te zetten, te bedanken voor al hun belangeloze inzet naast al hun andere werkzaamheden.

 

 

 

 

 

 

Ter ondersteuning van mantelzorger organiseert Stichting Welzijn Albrandswaard op donderdagochtend yogalessen. De lessen worden goed ontvangen, en ik kijk er iedere week weer naar uit om de les te geven.

Heeft u als organisatie ook interesse in yogalessen voor mantelzorgers? Of voor een  yoga- of mindfulnessworkshop voor u en uw medewerkers? Neem dan contact op met mij via Karin.Noordzij@anima4ever.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk...